Omgeving

Het vakantiehuis ligt 6 kilometer van Tavira en op loopafstand van Santo Estevão, een dorpje met alle basisvoorzieningen, zoals een paar winkeltjes, een apotheek, een restaurant met lekker goedkoop eten en een bar.

Op loopafstand is een observatorium, een leuk en interessant uitstapje voor het gezin. Op ongeveer 3 minuten rijden kun je nog je eigen drinkwater pompen uit een waterpomp.

De vallei van de rivier de Gilão (die landinwaarts van naam verandert in Séqua) is een heel mooi fietsgebied waar u zelfs verschillende watervallen kunt vinden zoals Moinhos da Rocha.

Tavira is een mooi oud vissersstadje, niet al te toeristisch maar toch het gehele jaar gezellig druk. Er zijn genoeg restaurantjes, terrasjes en (uitgaans)mogelijkheden voor iedereen.

 

Voor Tavira ligt het Ilha de Tavira, een soort van waddeneilandje, wat een prachtig breed hagelwit strand heeft van wel 15 kilometer lang met vele mogelijkheden. U kunt er tussen de mensen, of op 300 meter van de buurman zonnen en zwemmen. Uw eigen vis vangen of schelpdieren zoeken bij eb kan ook. Watersportliefhebbers kunnen kiezen uit zeilen, kanoën, waterfietsen, waterskiën en waterscooteren. Bootjes brengen u de gehele dag (en avond) op en neer vanuit Tavira.

In de nabije omgeving zijn nog veel meer mooie stranden. Wat dacht u ervan om met een treintje naar het strand gereden te worden door een prachtig natuurgebied in Pedras Del Rei.
Elke zaterdag of zondag is er wel een (rommel)markt in een dorp of stadje vlakbij.

Voor natuurliefhebbers is er het 60 km lange “Parque Naturel da Rio Formosa”, een van de grootste natuurreservaten van Portugal met een bijzondere flora en fauna. Waaronder de hop, bijeneter en zelfs kameleons.

De afstand naar Faro is 30 kilometer. Even ver naar het oosten ligt de Spaanse grens. Het bezichtigen van bv.de prachtige stad Sevilla is in een dagtrip goed te doen. De autosnelweg is niet ver.

Uiteraard is de Algarve groter dan de oostkust en biedt van alles in westelijke richting. Mooie oude stadjes als Silves, Loulé en Lagos. Er zijn Aquaparken voor het hele gezin zoals Zoomarine, Slide & Splash en The Big One en er is een kleine, maar leuke dierentuin Krazy World genaamd.